Seniority

In het boek komen hersenwetenschapper Erik Scherder en voormalig schaatskampioen Ard Schenk aan het woord. Soda combineerde deze interviews in zijn boek met tal van oefeningen en trainingsschema’s, die nog eens verder worden uitgelegd met foto’s en illustraties. Kortom, je hoeft er niet voor naar de sportschool, de oefeningen zijn thuis ook te doen. Radmilo Soda is al jaren personal trainer en ook prediker van een gezonde levensstijl. Het laatste deel van zijn boek gaat dan ook over voeding en begint met interviews van drie deskundigen. Daarna volgen de recepten van Radmilo (hij is ook geruime tijd werkzaam geweest als professioneel kok) die passen in een gezonde lifestyle. Aan elk recept is een tabel toegevoegd met de belangrijkste voedingswaarden: calorieën, vetten, koolhydraten, eiwitten, vezels en zout. Dit recept, noedelsoep met gerookte kip, is een van de vele gezonde, voedzame en smakelijke gerechten uit Seniority, dat al met al dus een bijzonder kookboek is geworden. Voor de liefhebber: dit gerecht bevat 341 kcal, 6,7 gram vet en 34,1 gram eiwit.

Noedelsoep met gerookte kip

Ingrediënten voor vier personen:

  • 100 gram wortel
  • 150 gram aspergebroccoli (bimi)
  • 100 gram courgette
  • 100 gram prei
  • 2 boksoi (mini paksoi)
  • 1 1/2 liter kippenbouillon
  • 500 gram volkorennoedels
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 4 takjes koriander
  • 20 gram zwart sesamzaad (ongeveer twee eetlepels)
  • 400 gram gerookte kipfilet.

Bereidingswijze:

Was de groenten en snijd de wortel in schuine stukjes van één centimeter. Snijd de aspergebroccoli in de lengte in tweeën. Snijd de courgette in stukjes. Snijd de boksoi in reepjes van één centimeter. Breng de kippenbouillon aan de kook (ik gebruikte hiervoor twee blokjes kippenbouillon op anderhalve liter water). Kook ondertussen de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar en voeg ze toe aan de bouillon. Voeg alle groenten en de sojasaus toe. Proef de bouillon en breng deze op smaak met wat extra sojasaus of peper en zout. Snijd de gerookte kip in zo dun mogelijke plakjes. Verdeel de kip over vier diepe borden of kommen schep de noedelsoep over de kip. Garneer de borden met de blaadjes koriander en strooi als laatste de sesamzaadjes erover heen. Serveer de soep direct.