Thaise kipsalade

Voor deze salade heeft u  een eetlepel geroosterde en fijngemalen rijst nodig. Dit maakt u heel eenvoudig door wat ongekookte rijst in een hete, droge koekenpan lichtbruin te roosteren. Laat de rijst afkoelen en maal deze dan in een keukenmachine fijn.

Ingrediënten voor vier personen:

  • 500 gram kipfilet
  • 1 zakje gemengde salade
  • 1/2 komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 serehstengel
  • 3 verse citroenbladeren (djeroek poeroet)
  • 2 rode pepers
  • 2 voorjaarsuitjes
  • 4 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels Thaise vissaus
  • 1 eetlepel geroosterde en fijngemalen rijst
  • 3 eetlepels korianderblaadjes
  • 1 eetlepel muntblaadjes.

Bereidingswijze:

Snijd de kipfilet in blokjes en pureer in een keukenmachine tot kipgehakt. De komkommer in de lengte halveren, zaadlijsten met een lepel verwijderen. De komkommer in dunne boogjes snijden. De tomaten in partjes verdelen. Het witte deel van de serehstengel zo fijn mogelijk hakken. Snijd de nerf van de citroenbladeren weg, het blad oprollen en in zo dun mogelijke reepjes snijden. Van de rode pepers het steeltje verwijderen. Laat de zaadjes eruit vallen door de pepers tussen beide handen te draaien. De pepers in dunne ringetjes snijden. Ook de voorjaarsuitjes in dunne ringetjes snijden. Korianderblaadjes grof hakken, muntblaadjes grof scheuren.

Verwarm een koekenpan met anti-aanbaklaag. Het kipgehakt met een paar eetlepels water toevoegen. Roerbak het gehakt in ongeveer tien minuten gaar. Haal de pan van het vuur. Voeg nu sereh, citroenblad, rode pepers, voorjaarsuitjes, limoensap, vissaus, geroosterde rijst en de korianderblaadjes toe. Schep goed om. Leg op een grote schaal de gemengde salade, en schep in het midden het kipgehakt. Garneer de schaal met de komkommer en tomaat. Strooi er als laatste de muntblaadjes overheen.