‘Over mezelf? Ik ben geboren in Amsterdam en ik ben er nu – na vele jaren in Laren en Middelburg - weer thuis. Leuke man, drie heerlijke kinderen. En een enorme voorliefde voor koken en eten. Voor een belangrijk deel bleef dat niet een hobby, maar werd dat ook mijn werk. In 1989 schreef ik mijn eerste aflevering voor de receptenrubriek in dagblad Trouw. Later gaf ik kookworkshops aan volwassenen en ook (heel leuk om te doen) aan kinderen voor de Stichting Welzijn Middelburg.’

Van het een kwam het ander?

‘Klopt. Ik kookte voor groepen in het besloten restaurant Het Lab, deed aan catering (voorbeeld: we hebben een filmcrew van maaltijden voorzien en ik maakte een Indiaas menu voor een feest met tachtig mensen!). En omdat ik inmiddels wereldberoemd in Zeeland was, mocht ik het boekenweekgeschenk maken voor de Week van het Zeeuwse Boek in 2007. De smaak van Zeeland. Ik werd mede-eigenaar van het Zeeuws Museumcafé Middelburg, waar we heerlijke lunches, diners voor groepen maakten en gezellige borrels verzorgden. Ondertussen schreef ik nog steeds recepten voor Trouw en een aantal ervan kwam in het boek Aan Tafel, dat werd uitgegeven door de Persgroep. Ook schreef ik een serie de Kinderkeuken. Tsja, wat kan ik er nog meer over zeggen?’

Heb je een voorkeur voor een land, streek, werelddeel?

‘O, dat is moeilijk. Dat kan vandaag Azië zijn, morgen de Libanese keuken en overmorgen Spanje. We hebben veel gereisd. Thailand, Maleisië, Indonesië… Maar ook door Zuid-Amerika. En elk jaar gaan we naar Spanje. Dus het is moeilijk kiezen tussen een Pad Thai, een stoofschotel van lamsbout met veel munt en koriander en een paella negra. Overal heb ik geprobeerd stiekem mee te kijken in de keuken, om te zien hoe ze het deden. Soms alles ter plekke in een notitieboekje opgeschreven. En vervolgens geprobeerd om het eenmaal weer thuis zo dicht mogelijk te benaderen.’

En nu wil je met deze website mensen een handje op weg helpen?

‘Ja, ik kreeg op mijn receptenrubriek in dagblad Trouw veel reacties en ik hoop die ook op deze site te krijgen. Ik schrijf trouwens niet alleen recepten, maar ook recensies van kookboeken en ik ga geregeld naar culinaire evenementen waar ik verslag van doe. Kortom: ik hoop dat mensen op mijn website inspiratie opdoen om lekker zelf aan de slag te gaan met bedenken van gerechten, kopen van ingrediënten en dan: koken. Het is zo leuk om een mooi gerecht te maken en zo lekker om het op te eten.’