Ingrediënten voor 4 personen

• 200 g bloem
• 50 g maizena
• 1/2 tl zout
• 400 ml water
• olie

Voor de vulling

• 300 g kippendijenfilet
• 4 gedroogde shiitakes
• 2 eieren
• 250 g taugé
• 75 g wortel
• 100 g prei-groen
• 50 g spitskool
• 1 el sojasaus
• 1 el rijstwijn
• 1 el oestersaus
• 1 tl kerriepoeder
• 1 tl sesamolie
• 1 tl sambal oelek
• zout, versgemalen ­peper en olie

Bereidingswijze

Voor de loempiavellen heeft u een grote koekepan nodig, liefst met een doorsnee van 28 centimeter. U kunt dan zes vellen maken. Zeef bloem en maizena boven een kom. Voeg zout toe. Voeg roerend het water toe en klop met een mixer een glad beslag. Zeef het beslag, zodat er geen klontjes achterblijven. Zet het beslag minimaal twee uur afgedekt in de koelkast. Snijd de kippendijenfilet in kleine blokjes. Doe ze in een kom en voeg zout en peper toe. Zet de kom afgedekt in de koelkast.

Laat de shiitakes in een kommetje met kokend water wellen. Leg de taugé in een vergiet en giet er kokend water over. Goed uit laten lekken. Rasp de wortel grof. Snijd prei en spitskool ragfijn. Snijd de shiitakes in dunne reepjes. Meng in een kommetje sojasaus, rijstwijn, oestersaus, kerrie­poeder, sesamolie en sambal.

Verhit een halve eetlepel olie in een koekepan. Roer het beslag door. Schep een beslaglepel in de pan. Beweeg de pan tot een dun laagje over de hele bodem ontstaat. Zet het vuur lager. Het vel moet licht gekleurd zijn. Na een minuut of twee met een pannekoekmes keren. Bak nog een minuut. Leg op een bord en bak de overige vellen zo. Verhit een eetlepel olie in een wok en bak de kip acht minuten op laag vuur bijna gaar. Zet apart. Verhit opnieuw wat olie, breek de eieren erboven en roer tot ze stollen. Zet apart.

Verhit de wok weer met een beetje olie. Shiitakes, taugé, wortel, prei en spitskool kort roerbakken. Roer het sojamengsel erdoor. Zet het vuur uit. Leg een vel op het werkblad. Leg er wat kip, ei en groenten op. Vul zo alle loempia’s en vouw ze dicht als een ­envelop. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de loempia’s met wat olie en bak ze op bakpapier in vijftien minuten bruin en knapperig.