Kip & Paddenstoelen
Chinese Takeaway met 5 ingrediënten. Zo heet het nieuwe kookboek van Kwoklyn Wan met tachtig snel en makkelijk te bereiden gerechten uit de Chinese keuken. Uitgegeven door uitgeverij Good Cook. Alle recepten bestaan uit vijf ingrediënten, aangevuld met benodigdheden die meestal al in elk keukenkastje staan. Bij alle recepten staat leuke informatie, de bereidingstijd, en voor hoeveel mensen het geschikt is. Ik probeerde het recept Kip & Paddenstoelen geserveerd op witte rijst. En inderdaad: snel, makkelijk en heerlijk van smaak. Omdat wij wel van wat pit houden, zette ik ook een potje sambal peteh op tafel. Voor dit recept gebruikte ik 300 gram kippendijfilet in plaats van kipfilet en voor de paddenstoelen een mix van portobello, kastanjechampignons en oesterzwammen.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 1 ui
- 1 kipfilet
- 300 gram paddenstoelen
- 3 eetlepels oestersaus
- 250 gram gekookte rijst
Uit de voorraadkast:
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- ¼ theelepel zout
- 1 theelepel suiker
Bereidingswijze:
Snijd de ui klein. Snijd de kipfilet in plakjes en snijd grote paddenstoelen in plakjes, kleine kunt u heel laten. Verhit een wok met antiaanbaklaag op middelhoog vuur tot de wok rookt en voeg dan de olie en de ui toe. Bak 30 seconden, voeg de kip toe en roerbak 3 minuten. Voeg de paddenstoelen toe, bak 30 seconden, zet het vuur lager en laat 3 tot 4 minuten met een deksel op de wok garen.
Haal het deksel van de pan, zet het vuur hoger en voeg de oestersaus, de sojasaus, het zout, de peper en de suiker toe. Roer goed door en bak nog 1 tot 2 minuten, tot de kip helemaal gaar is. Serveer de kip & paddenstoelen op de rijst.