Ingrediënten voor 4 personen:

• 400 gram mihoen
• 250 gram rauwe garnalen
• 6 gedroogde shiitake (Aziatische padde­stoelen)
• 1 ui
• 4 teentjes knoflook
• stukje gemberwortel (2 cm)
• 1 rode peper
• 1 groene peper
• 2 voorjaarsuitjes
• 2 wortels
• 2 eieren
• 2 theelepels gemalen kurkuma (koenjit)
• 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
• 1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)
• 200 gram taugé
• 3 eetlepels sojasaus
• 1 theelepel zout
• 2 tomaten
• 1/2 komkommer
• 3 eetlepels olie

Bereidingswijze:

Week de shiitake vijftien minuten in een kom met kwart liter heet water. Haal ze uit de kom. Spoel de paddestoelen af onder de kraan, want ­onder de rand blijft nog weleens wat zand zitten. Verwijder het harde steeltje en snijd de shiitake in dunne reepjes.

Kook de mihoen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Pel de garnalen en verwijder de zwarte draad. Spoel de garnalen af en laat ze in een zeef goed uitlekken. Pel de ui en snijd deze fijn. Pel de knoflookteentjes en hak ze zo fijn mogelijk.

Schil het stukje gemberwortel en hak het fijn. Snijd de rode en de groene peper in de lengte doormidden en verwijder zaad en zaadlijsten. Snijd beide pepers vervolgens in dunne, schuine repen. Snijd de voorjaarsuitjes in ringetjes. Schil de wortels en snijd ze in luciferdunne reepjes. Halveer de tomaten en snijd deze helften in dunne plakjes.

Snijd de halve komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd deze helften in plakjes.

Klop de eieren los in een kom. Verhit een eetlepel olie in een koekepan of wok, doe de geklopte eieren erbij en bak een omelet. Haal de omelet uit de pan en leg deze op een bord. Laat de omelet afkoelen, rol hem strak op en snijd de omelet dan in dunne ringen. Verhit twee eetlepels olie in een wok. Fruit hierin de ui, knoflook en gemberwortel even aan.

Voeg kurkuma, koriander en ­komijn toe en roer alles goed om. Doe de garnalen erbij en roerbak nog een minuut. Voeg de rode en groene peper, shiitake, voorjaarsuitjes, wortel en taugé toe. Schep alles goed om. Doe de mihoen erbij en laat het gerecht door en door warm worden. Voeg de sojasaus en het zout toe en schep alles nog een keer om. Serveer de mihoen op vier borden. Verdeel de omeletringen erover en garneer met de plakjes tomaat en komkommer.