Pappardelle met jackfruitsaus

Recepten 2 apr. 2020

Jackfruit, te koop bij de super, bevat veel vitamine C en vezels. Jessica garneert de pappardelle met Parmezaanse kaas. Om het vegan te houden, stel ik voor de pappardelle te garneren met vlokken edelgist, eventueel met gehakte rauwe cashewnoten. Omdat het lastig is aan verse kruiden te komen, kunt u majoraan vervangen door een theelepel gedroogde oregano.

Ingrediënten voor vier personen:

• 250 g pappardelle
• 1 blikje jonge jackfruit (550 g)
• 2 uien
• 1 teentje knoflook
• 1 wortel (150 g)
• 2 stengels bleekselderij
• 2 el balsamicoazijn
• 2 el tomatenpuree
• 1 el majoraan
• 1 el tijmblaadjes
• 1 el paprikapoeder
• 50 ml rode wijn of port
• 150 g pruimtomaatjes
• 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
• zout, versgemalen ­peper, 3 el olie
Voor de garnering:
• basilicum-, oregano- of muntblaadjes

Bereidingswijze:

Spoel de jackfruit goed af. Laat uitlekken, dep droog met keukenpapier en scheur in grove stukken. Snijd de uien fijn en hak de knoflook fijn. Maak de wortel schoon en snijd in kleine blokjes. Schil de bleekselderij, spoel af en snijd in kleine blokjes. Hak de majoraan en tijmblaadjes fijn. Halveer de tomaatjes.

Verhit de olie in een (hapjes)pan en fruit op middelhoog vuur uien, knoflook, wortel en bleekselderij een minuut of vier. Af en toe omscheppen. Voeg de jackfruit toe, zet het vuur hoog en voeg al roerend de balsamicoazijn toe. Schep er de tomatenpuree door, voeg majoraan en tijm toe. Omscheppen en voeg een afgestreken eetlepel paprikapoeder toe. Schenk de rode wijn erbij en roer goed. Voeg de pruimtomaatjes en de blokjes tomaat toe. Breng de saus aan de kook en zet dan het vuur zo laag mogelijk, deksel erop. Laat veertig minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.

Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de pappardelle door de saus, verdeel over vier voorverwarmde borden. Bestrooi met flink wat verse kruiden.

Tags