Tijdens een paar dagen in Zeeland ontdekte ik Searoop. Een biologische Zeeuwse siroop naar een recept van Conny Schoenmakers. Zij plukte kruiden tijdens een fietstochtje in het duingebied van Westenschouwen en maakte daar een siroop van samen met vers geperste biologische appels en biologische botanische kruiden uit Groede. JB Diesch, bekend van de echte Zeeuwse babbelaars, nam het initiatief om deze siropen verder te ontwikkelen. Connys fiets is nog steeds terug te vinden op het etiket.

Er zijn vier bijzondere smaken te koop:

  • Zwarte bes, Lavendel, Roos
  • Rozemarijn, Citroenmelisse, Tijm
  • Duindoorn, Meidoorn, Salie
  • Rabarber, Zeevenkel, Zeekraal

Ik heb de Rabarber, Zeevenkel, Zeekraal meegenomen. Een verfrissende siroop die niet vol zit met suiker. Lekker om zo te drinken, met (bruis)water. Maar ook als cocktail met gin of wodka. Een scheutje Searoop maakt een koel glas prosecco extra feestelijk! De siropen zijn helaas nog niet in het hele land te koop maar bestellen kan via searoop.com.