U kunt naar hartenlust variëren door te kiezen voor garnalen, krab of klein gesneden tahoe of een vulling van ­alleen maar paddenstoelen.

Ingrediënten voor vier personen

• 4 grote eieren
• 1 el Thaise vissaus
• 1 rode peper
• 4 takjes koriander
• 2 el olie.

Voor de vulling:

• 250 gram gehakt
• 3 teentjes knoflook
• 1 sjalotje
• 2 verse serehstengels
• 1 rode peper
• 2 voorjaarsuitjes
• 2 tomaten
• 1/2 tl versgemalen zwarte peper
• 1/2 bosje verse koriander
• 2 el Thaise vissaus
• 1 tl bruine suiker
• 2 el olie

Bereidingswijze

Dit is een heel eenvoudig gerecht uit de Thaise keuken. Als vulling voor deze omelet gebruik ik deze keer gehakt (het maakt niet uit of u rundvlees of varkensvlees neemt), maar u kunt naar hartenlust variëren door te kiezen voor garnalen, krab of klein gesneden tahoe of een vulling van ­alleen maar paddenstoelen.

Pel de teentjes knoflook en hak ze fijn. Pel het sjalotje en snijd het klein. Snijd het onderste witte deel van de serehstengel in ringetjes en hak deze daarna fijn. De rest van de sereh kunt u invriezen en later meekoken in een soep of saus. Snijd de rode peper en de voorjaaruitjes in heel dunne ringetjes. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd ze in heel kleine blokjes. Hak de koriander fijn.

Verhit de olie in een wok. Voeg knoflook, sjalotje, sereh en rode peper toe. Roerbak een halve minuut op niet te hoog vuur. Voeg het gehakt toe en bak dit rul in een minuut of vijf, zes. Doe de voorjaarsuitjes zwarte peper, tomaten, koriander, vissaus en de bruine suiker erbij. Laat alles nog twee minuten door en door warm worden, terwijl u af en toe roert.

Klop voor de omeletten de eieren los in een kom, samen met de vissaus. Snijd de rode peper in de lengte in reepjes. Verhit een eetlepel olie in een wok of grote koekenpan. Doe de helft van het eimengsel erin en laat het ei door de pan walsen. Bak een dunne omelet. Dat betekent dat u deze omkeert zodra het ei gestold is en de andere kant nog heel even bakt. De omelet mag niet bruin worden.

Laat omelet op een bord glijden en bak vervolgens nog een omelet.

Verdeel de vulling over de twee omeletten. Vouw ze dicht als een envelop. Leg ze op een schaal en garneer met de takjes koriander en rodepeper-reepjes.

Serveer met een kom gekookte witte rijst en een komkommersalade.