Twee keer verrassende ansjovisjes

Nieuwtjes 7 jun. 2020

Vorige week was ik weer even op de Albert Cuypmarkt. Het was er nog heerlijk rustig, maar dat zal de komende weken wel weer veranderen. Bij de viskraam kwam ik eigenlijk voor verse sardines, maar die waren er niet meer. Wel lagen er glanzende, verse ansjovisjes! Acht euro voor een kilo leek me niet duur en toen de jongste bediende aanbood om ze even (gratis) schoon te maken, hoefde ik er al helemaal niet meer over na te denken. Bovendien: zo vaak kom je verse ansjovis niet tegen. Thuis nog even goed schoongespoeld met koud water, uit laten lekken en drooggedept. De helft van de visjes heb ik in een marinade van azijn, beetje olie, rood pepertje, teentje knoflook gelegd. In de koelkast en een dag later heerlijk van gesmuld bij de borrelplank. De andere helft heb ik gefrituurd in zonnebloemolie. Eerst door een beslagje van losgeklopt ei, geraspte Parmezaanse kaas, zout en peper. Daarna door wat paneermeel en dan kort frituren. Heerlijk met een salade, stokbrood en aiolli! De zon gaat dan vanzelf schijnen.

Tags